Obavijest o izmjenama Općih uvjeta poslovanja i Satnice poslovanja po transakcijskim računima poslovnih subjekata od 28.7.2018.

27.07.2018.

Obavještavamo vas da će od 28. srpnja 2018. biti u primjeni izmijenjeni i dopunjeni Opći uvjeti poslovanja Zagrebačke banke d.d. po transakcijskim računima poslovnih subjekata i Satnica poslovanja po transakcijskim računima poslovnih subjekata.

Izmjene Općih uvjeta provedene su u cilju usklađivanja s novim Zakonom o platnom prometu:

  • u dijelu Pojmovnog određenja

- pojmovi su izmijenjeni/usklađeni u skladu sa Zakonom o platnom prometu
- dopunjeni su pojmovima novih usluga koje regulira novi Zakon (usluga informiranja o računu, usluga iniciranja plaćanja)
- dopunjeni su pojmovima novih pružatelja platnih usluga (pružatelj usluge informiranja o računu, pružatelj usluge iniciranja plaćanja)

  • u dijelu Kartičnog poslovanja

- izmijenjene su postojeće odredbe radi transparentnijeg opisa poslovanja korisnika kartica s online pružateljima platnih usluga
- dodatno je objašnjeno postupanje kada korisnik kartice samostalno s online pružateljem platnih usluga ugovara tečajne konverzije koje se mogu primjenjivati kod plaćanja
- objašnjeno je da korisnik kartice ne odgovara za zlouporabu kartice u slučaju skimminga.

  • u dijelu Prigovora, pritužbi i alternativnog rješavanja sporova

- izmjene i dopune odnose se na mogućnosti i načine  podnošenja pismenih prigovora te rokove njihova rješavanja

  • dodana je glava 6. Usluge iniciranja plaćanja i informiranja o računu

Satnica poslovanja usklađena je sa Zakonom o platnom prometu na način da su izmijenjena vremena provođenja redovitih nacionalnih platnih transakcija u EUR čime se zaprimljeni nalozi do 14 sati provode s valutom odobrenja isti dan. Uvedeno je i hitno provođenje nacionalnih platnih transakcija u EUR. 

Stupanjem na snagu novog Zakona o platnom prometu sve nacionalne i prekogranične platne transakcije provode se s opcijom podijeljenih troškova (SHA/SLEV).

Satnica poslovanja primjenjuje se od 28. srpnja 2018., a Opći uvjeti od 28. srpnja 2018. za odredbe koje se odnose na usklađenje sa Zakonom o platnom prometu, dok se ostale odredbe primjenjuju od 12. kolovoza 2018.

Osim na internetskim stranicama Banke, informacije o tim izmjenama dostupne su u poslovnicama Zagrebačke banke i na besplatnom infotelefonu 0800 00 24.

Opći uvjeti poslovanja Banke po transakcijskim računima poslovnih subjekata - primjena od 28.7.2018.

Satnica poslovanja po transakcijskim računima poslovnih subjekata – primjena od 28.7.2018.



Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.