Skrbništvo i poslovi depozitara

Prva smo banka u Hrvatskoj koja je 1995. prihvatila izazove tržišta kapitala i razvila novu uslugu - skrbništvo nad financijskim instrumentima. 
Skrbništvo obuhvaća osnovne usluge upotpunjene sljedećim dodatnim pogodnostima:

  • namira po transakcijama financijskih instrumenata
  • čuvanje i pohrana svih vrsta financijskih instrumenta domaćih i inozemnih izdavatelja
  • obavješćivanje klijenata o promjenama i stanju vrijednosnih papira po računu skrbništva i vrednovanje portfelja klijenta
  • naplata svih vrsta prihoda po financijskim instrumentima
  • obavješćivanje klijenata o korporativnim aktivnostima društva čije su dionice pohranjene na skrbi i procesuiranje najavljenih aktivnosti
  • sudjelovanje na skupštinama i zastupanje klijenata tvrtki izdavatelja.   

Dodatne usluge podrazumijevaju informacije o tržištu kapitala, usluge deviznog tržišta, mjerenje učinkovitosti, podmirivanje obveza vezanih za porez i prirez te aktivnosti vezanih za povrat poreza.
U okviru usluga skrbništva obavljaju se i poslovi depozitara za investicijske i mirovinske fondove, što, uz ostale zakonom definirane poslove, podrazumijeva i izvršavanje svih vrsta zahtjeva fondova za ulaganjem u različite vrste instrumenata ulaganja na domaćem i inozemnom tržištu.
Naš je pristup od  početka usmjeren na potrebe i zadovoljstvo klijenata stvarajući i razvijajući kvalitetne usluge i proizvode međunarodnog standarda.

Kontaktirajte nas na:
custody@unicreditgroup.zaba.hr
+385 1 6305 447
+385 1 6305 228
http://gss.unicreditgroup.eu/ 

Zagrebačka banka osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka u poslovnici banke i čuva 30 dana. Predlažemo da unesete OIB kako bi temeljem podataka kojima banka raspolaže bankar pripremio najbolje financijske ponude za vas.
Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka.

Naziv tvrtke *

OIB tvrtke *

Vaši podaci za kontakt

Odaberite poduzetničko bankarstvo

Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.