Doprinos zajednici

Sponzorstva i donacije


Sponzorstva i donacije ključni su i dragocjen dio naše društvene odgovornosti u okviru koje podupiremo kulturu i sport, projekte u vezi s djecom i mladima te realizaciju humanitarnih aktivnosti s ciljem pomaganja i razvijanja zajednice u kojoj djelujemo.

Cilj nam je izgraditi dugoročno partnerstvo s našim dionicima i poduprijeti vrijedne inicijative, ali i hitne potrebe. Ponosni smo što smo prepoznati kao vodeći sponzor i aktivan podupiratelj kulture i umjetnosti s bitnom ulogom u obnovi i izgradnji mnogobrojnih spomenika kulturne baštine, održavanju velikih izložbi, djelovanju raznih kazališnih i koncertnih kuća, izdavanju knjiga, kupnji instrumenata te školovanju mladih umjetnika.

Vjerujući u vrijednost i društveni utjecaj regionalnih i lokalnih kulturnih događaja, Banka je dugogodišnji pokrovitelj mnogobrojnih festivala i kulturnih događanja.

U području brige o zajednici Banka je godinama jedan od glavnih partnera civilnog sektora. Jedan od najpoznatijih primjera je Natječaj za dodjelu donacija raspisan 1999. koji je na transparentan i objektivan način omogućio financijsku pomoć vrijednim projektima udruga i neprofitnih institucija. Od 2013. Banka je kroz natječaje u okviru projekta Moj Zaba Start podržavala kreativne i održive poduzetničke projekte.

Program zajedničkog doniranja

Program zajedničkog doniranja (Gift Matching Program) pokrenula je 2003. godine, po uzoru na velike anglosaksonske korporativne zaklade, Zaklada UniCredit (UniCredit Foundation). Velika je prednost toga humanitarnog projekta u činjenici da Zaklada podupire donacije zaposlenika udvostručujući sve donacije udrugama koje su uplaćene tijekom godine.

Zaposlenici Zagrebačke banke i Grupe svake godine tradicionalno sudjeluju u Programu zajedničkog doniranja u želji da senzibiliziraju zajednicu za probleme i potrebe njezinih članova te pruže potporu društveno odgovornim inicijativama.

Iza nas je već trinaest ponosnih godina uspješnog Programa putem kojeg su zaposlenici i Zaklada donirali sredstva za više od devedeset različitih udruga. Udruge su samostalno iskoristile sredstva za mnoge hvalevrijedne projekte, a sve sa željom da pomognu i olakšaju svojim štićenicima.

Iako je Zagrebačka banka i sama jedan od velikih donatora i partnera udrugama u Hrvatskoj, veliko je zadovoljstvo poticati na sudjelovanje u humanitarnim programima svoje zaposlenike jer, kao i u redovitom bankarskom poslovanju, najbolji rezultati postižu se u timu.

Dvostruko, od srca!


Postavke kolačića

Privole

Prilagođene postavke kolačića

U nastavku možete omogućiti ili onemogućiti korištenje pojedinih kategorija mrežnih kolačića, a svoj izbor možete naknadno promijeniti u bilo kojem trenutku. Ako niste sigurni, detaljne informacije o kolačićima koje koristimo na zaba.hr stranicama možete pronaći u našoj politici korištenja kolačića.

Tehnički kolačićiUvijek aktivni

Omogućuju pravilan i siguran rad web stranica.


Funkcionalni kolačići

Omogućuju poboljšanja u korištenju web stranica.


Marketinški kolačići

Omogućuju praćenje posjetitelja web stranica te prikupljaju podatke koji se koriste za personalizaciju oglasa i korisničkog iskustva.


Analitički kolačići

Bilježe statističke podatke koji omogućuju unaprjeđenje naših stranica i naš ponude.